1 / 26
 
Ātrā vērtēšana:
Sūta ...
San Francisko    
Zitulja » San Francisko (0)
Pilsētas ainas 3 3
Pirms eiropiešu ierašanās apvidū dzīvoja ohlonu indiāņi. 1769. gadā piekrasti atklāja spānis Gaspars de Portola (Gaspar de Portolà). 1776. gadā spāņi mūsdienu Sanfrancisko teritorijā uzcēla fortu, bet vēlāk misiju, kuru nosauca Sv. Asīzes Franciska vārdā. Pēc Meksikas neatkarības nodibināšanās Sanfrancisko iekļāvās neatkarīgajā Meksikā. Pēc Meksikas - ASV kara Kalifornija 1848. gadā kļuva par ASV teritoriju. Visus šos gadus Sanfrancisko bija visai neievērojama pilsētiņa.

Tomēr tajā pašā 1848. gadā Kalifornijā tika atklāts zelts, sākās Kalifornijas zelta drudzis un teritoriju pārpludināja zelta meklētāji no visas pasaules. Piemēram, cerībā iegūt bgātību, no ostā ienākošajiem kuģiem dezertēja veselas apkalpes. Pilsēta strauji auga.

1906. gada 18. aprīlī Sanfrancisko piedzīvoja smagu zemestrīci, kurai sekoja ugunsgrēks, nopostīdams trīs ceturtdaļas no pilsētas. Tomēr pilsēta ātri atguvās no postījumiem un Sanfrancisko ātri kļuva par vienu no ASV finanšu un ekonomikas centriem.

Otrā pasaules kara laikā Sanfrancisko bija viens no galvenajiem apgādes centriem Klusā okeāna karadarbības teātra apgādei. 1945. gadā Sanfrancisko tika parakstīta ANO Statūti, bet 1951. gadā - Sanfrancisko līgums, kas oficiāli izbeidza ASV karadarbību ar Japānu.

Pēc kara Sanfrancisko devusi būtisku ieguldījumu ASV kontrkultūrā. Pilsēta bija viens no bītņiku, vēlāk hipiju, bet 20.gadsimta 70.gados bija geju kustības viens no galvenajiem centriem.
Pievienot komentāru vai balsot:

Albuma informācija

 

San Francisko

Lietotāja albumi: 53 / 60

Par lietotāju

 
  • Zitulja
  • Reģistrējies:17.07.2008
  • Albumu/Attēlu skaits:60 / 2369

Funkcijas

Attēla rekvizīti

 
  • Augšupielādēts:27.08.2009 14:26
  • Attēla izmērs:2092x1614
  • Faila izmērs:835 KB

Atslēgvārdi

Ieteikt atslēgvārdus

Ieteikt atslēgvārdus (atdalot ar komatu)

Jūs varat ieteikt jaunus atslēgvārdus šim attēlam. Ja attēla autors tos apstiprinās, tie parādīsies attēla atslēgvārdu sarakstā.
... Nav atslēgvārdu ...