Skatīt ar Cooliris! Slīdrāde
Čau, skaistulīt! / Ciao Bella

Režisors Mani Maserats Agā, Zviedrija, 2007
Romantiska komēdija, 86 min
Lomās Pojans Karimi, Šanele Lindella, Olivers Vālgrens-Ingroso

Sešpadsmitgadīgais Mustafa par visu vairāk pasaulē vēlas atrast draudzeni. It kā ar neveiksmēm mīlas jomā nebūtu gana, viņam jāpacieš ķircināšana par viņa irāņu izcelsmi. Kopā ar skolas futbola komandu Mustafa dodas uz sacensībām Gēteborgā un nejaušības pēc kļūst par Itālijas komandas spēlētāju. Pievilcīgie un pašpārliecinātie itāļi ir visu apkārtnes meiteņu sapnis - un ar komandas biedra Enriko palīdzību Mustafa kļūst par vienu no viņiem. Stilīgais, romantiskais un kaislīgais Massimo ir daiļās Linnejas kvēlāko ilgu piepildījums. Taču, cik ilgi Mustafam izdosies šo lomu spēlēt?

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: 5.00
Delta / Delta

Režisors Kornels Mundrukzo, Vācija/Ungārija, 2008
Drāma, 92 min
Lomās Felikss Lajko, Orsolja Totsa, Lili Monori

Jauns vīrietis pēc ilgas prombūtnes atgriežas dzimtajā ciematā pie Danubes upes plašās grīvas. Viņš satiekas ar savu māti un iepazīstas ar māsu, par kuras eksistenci līdz šim nenojauta. Abas sievietes strādā mātes mīļākā noplukušajā krogā. Nerunīgais vīrietis ķeras pie tēva mājas atjaunošanas, drīz viņam pievienojas māsa. Pamazām viņi tuvinās dabai un arī viens otram, līdz viņu mīlestība pārkāpj sabiedrībā pieņemtās robežas. Ciema ļaudis ar izsmieklu un naidu ir gatavi viņus izstumt no sava vidus.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: 3.50
Frontes līnija / The Front Line

Režisors Deivids Glīsons, Īrija/Vācija/Lielbritānija/Zviedrija, 2006
Drāma/trilleris, 93 min
Lomās Eriks Eboanī, Džeimss Freins, Žerārs Maksorlijs

Bēglim Džo Jumbam (Eriks Eboanī) Īrija nozīmē iespēju uzsākt jaunu dzīvi. Viņš strādā par bankas apsargu, lepojas ar savu amatu un priecājas par iespēju atkal būt kopā ar sievu un dēlu. Kad vietējais kriminālais grupējums nolaupa Džo ģimeni un tādā veidā piespiež viņu piedalīties laupīšanā, policija sāk interesēties par Džo pagātni. Vai viņš savā dzimtenē Kongo patiešām bijis mūziķis? Kāda ir viņa saistība ar noslēpumaino afrikāņu bēgļu sabiedrības līderi Erasmu? Galu galā - vai Kala un Daniels tiešām ir Džo sieva un dēls? Emocionāls trilleris par dēmoniem, kas mīt pat pašos krietnākajos cilvēkos.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Go Go stāsti / Go Go Tales

Režisors Abels Ferrara, Itālija/ASV, 2007
Komēdija, 96 min
Lomās Vilems Defo, Bobs Hoskinss, Asia Ardžento

Manhetenas strīptīzkluba īpašniekam Rejam Rubijam (Vilems Defo) ar harizmu vairs nepietiek - klubs ir bankrota priekšā. Negantā saimniece prasa nekavējoties samaksāt īri par pagājušajiem četriem mēnešiem, dejotājas draud pieteikt streiku un Reja brālis Džonijs vīzdegunīgi atsakās turpināt finansēt viņa biznesu. Vienīgā cerība ir uzvara loterijā - un Rejs ir pārliecināts, ka šoreiz viņam paveiksies, īpaši tādēļ, ka viņš ir iegādājies veselu kaudzi loterijas biļešu. Viss notiek pēc plāna, atliek vien atrast rūpīgi noglabāto vinnējušo biļeti...

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Karo un mīļais Dievs / Karo und der liebe Gott

Režisore Daniele Proskara, Austrija, 2006
Ģimenes filma, 94 min
Lomās Rēzija Rainere, Branko Zamarovskis, Petra Morzē

Mazā Karo ir pamatīgi nikna uz "mīļo Dieviņu", kurš ļāva viņas vecākiem izšķirties. Tagad viņai ar māmiņu jādzīvo nejaukā īrētā dzīvoklī, bet tētim ir jauna draudzene! Savas dusmas Karo izkliedz rācijā, kuras otra klausule pārvācoties pazudusi. Piepeši viņai atbild kāda īgna balss. Vai Dievs patiešām dzīvo tepat kaimiņos, tērpjas paplukušā mētelī un savādi ož? Karo par to ilgi nelauza galvu, bet lūdz Visvarenajam palīdzību, lai tētis un mamma atkal būtu kopā.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Ēnu pasaule / Schattenwelt

Režisore Konija Valtere, Vācija, 2008
Drāma, 92 min
Lomās Ulrihs Noetens, Franciska Petri, Eva Matesa

Pirms 22 gadiem RAF grupējuma loceklis Vidmers tika notiesāts par dubultslepkavību - neveiksmīgā nolaupīšanas mēģinājumā gāja bojā bankas prezidents un viņa dārznieks. Pēc atbrīvošanas no cietuma viņš apmetas uz dzīvi neuzkrītošā īres namā Freiburgā. Vidmera uzmanību piesaista viņa kaimiņiene Valērija. Jaunā sieviete drīz kļūst par bijušā terorista uzticības personu. Viņš nenojauš, ka Valērija ir noslepkavotā dārznieka meita, kura visu mūžu gaidījusi izdevību atriebt tēva nāvi. Vidmers ilgojas satikties pats ar savu nu jau pieaugušo dēlu un kopā ar Valēriju dodas uz Berlīni pie sava dēla mātes, kura reiz viņu nodeva.

Taisnīguma vārdā Valērija nu ir spiesta atšķetināt kaislību, melu un puspatiesību mezglu.

Filma iekļauta šī gada Berlīnes kinofestivāla programmā.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Kas mani mīl, lai seko / Qui m'aime me suive

Režisors Benuā Koē, Francija, 2006
Komēdija, 100 min
Lomās Matjē Demī, Romēna Boringere, Žilī Depardjē

Dienā, kad Makss tiek iecelts par slimnīcas galveno ķirurgu, viņš nolemj atteikties no karjeras, lai realizētu jaunības sapni. Nozvērinājis savu kolēģi Žožo klusēt par to, ka ir pametis darbu, Makss sapulcina pirms 15 gadiem atstāto rokgrupu. Maksa sieva Anna ir šokēta, uzzinot, ka vīrs skalpeli nomainījis pret ģitāru, tomēr nolemj viņu atbalstīt. Maksa azarts drīz iedvesmo viņa tuviniekus un draugus negaidītai pašatklāsmei un pārsteidzošām pārvērtībām.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Liecinieki / Les Temoins

Režisors Andrē Tešinē, Francija, 2007
Drāma, 112 min
Lomās Žuans Libero, Mišels Blanks, Emanuela Beāra, Samijs Boažila

Manū ir jauns, valdzinošs homoseksuāls vīrietis. Kādā svelmainā naktī viņš iepazīstas ar dakteri Adrianu, kurš iemīl Manū. Ir 1984. gada vasara – brīvdomības un bezrūpības laiks. Adrians un Manū dodas uz laukiem apciemot Adriana draudzeni Sāru, bērnu grāmatu autori, kura nesen kļuvusi par māti, taču nejūt mīlestību pret mazuli. Sāras vienaldzība satrauc viņas vīru Mehdi – policijas specvienības virsnieku. Pārsteidzošā kārtā Mehdi un Manū satuvinās un uzsāk slepenu afēru. Situāciju vēl vairāk sarežģī Adriana atklājums, ka Manū ir inficēts ar noslēpumainu slimību, kas nesen uzliesmojusi geju sabiedrībā un izplatās līdzīgi mērim.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: 1.00
Trimdas ģimenes filma / Exile Family Movie

Režisors Arašs T. Riahi, Austrija, 2006
Dokumentālā filma, 93 min

Viņi ierodas no Amerikas, Zviedrijas, Austrijas un, protams, Irānas, lai slepus satiktos Mekā – pilsētā, kas neraisa irāņu autoritāšu bažas. Tipisks, tomēr unikāls dokumentāls stāsts par kādas kuplas persiešu ģimenes atkalredzēšanos pēc 20 gadiem. Sabraukuši kopā viņi smejas, strīdas, svin, savu prieku izsakot neskaitāmos apskāvienos un skūpstos. Tomēr Austrumu un Rietumu pasaules uzskati ik pa brīdim nenovēršami saduras. Kā stāsta režisors, ideja veidot filmu piedzima paša identitātes meklējumu gaitā, 18 gadu vecumā, kad pusi no sava dzīves viņš bija nodzīvojis Irānā, bet otru – emigrācijā Austrijā.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Apjukusī Ana / Caotica Ana

Režisors Hulio Medems, Spānija, 2007
Drāma, 118 min
Lomās Manuela Velles, Šarlote Remplinga, Asjē Ņūmans

Jaunā gleznotāja Ana uzaugusi alā Ibizā. Pārdodot savus darbus ielu tirdziņā, viņa iepazīstas ar Justīni (Šarlote Remplinga), kura uzaicina meiteni doties viņai līdz uz Madridi. Ana apmetas Justīnes izveidotajā mākslinieku komūnā, sadraudzējas ar feministiski noskaņoto videomākslinieci Lindu un piedzīvo īslaicīgas attiecības ar gleznotāju Saīdu. Anu sāk mocīt biedējošas vīzijas, un viņa piekrīt hipnozes seansam. Tā sākas Anas ceļojums savas apziņas pagātnē, atmiņās par viņas iepriekšējām dzīvēm, kuras visas neizskaidrojamu iemeslu dēļ traģiski aprāvušās 22 gadu vecumā.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: 3.00
Kā pagatavot savu dzīvi / Wie man sein Leben kocht

Režisore Dorisa Derī, Vācija, 2007
Dokumentālā filma, 100 min

Asprātīga dokumentālā filma par pavārmākslu – un par mākslu pagatavot savu dzīvi, neļaujot tai piedegt, nepārsālot vai nepārvārot to. Režisore Dorisa Derī ar savu filmēšanas grupu dodas kulinārā ceļojumā uz budisma centriem Austrijā un ASV, kur dzenbudisma priesteris un pavārs Edvards Brauns visu paaudžu cilvēkiem māca cieņas principus, kas noderīgi lietošanai kā virtuvē, tā dzīvē.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Liesma un Citrons/Flame and Citron

Režisors Ole Kristians Madsens, Dānija/Vācija, 2008
Vēsturisks trilleris, 130
Lomās: Tūre Lindhards, Mads Mikelsens, Stīne Stīngāde

Kopenhāgena, 1944. gads. Fašistiskā Vācija ir okupējusi Dāniju. Liesma un Citrons ir segvārdi diviem jauniem vīriešiem, kuri ir aktīvi pretošanās kustības dalībnieki Dānijā. Viņu īpašais uzdevums ir atšifrēt un likvidēt dāņu ziņotājus. Viņi ir pārliecības un taisnīgas cīņas pārņemti, līdz Liesma saņem rīkojumu nogalināt savu mīļoto meiteni Ketiju… Kas īsti ir šī noslēpumainā un daiļā būtne? Tiešām spiedze? Provokācijas un aizdomas saindē viscēlākās jūtas, bet liek pārdomāt brīvības cīņu godīguma aspektu. Ideja kļūst daudz svarīgāka par cilvēcību, kurā vairs nevari būt drošs vai drīksti uzticēties tuvākajam. Filma balstīta uz patiesiem vēstures notikumiem.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: 5.00

Albuma informācija

 

Eiropas filmu dienu 'es-kino' filmu promo attēli

Lietotāja albumi: 68056 / 69855

Par lietotāju

 
  • Delfi Foto
  • Reģistrējies:22.07.2007
  • Albumu/Attēlu skaits:70558 / 1913008