Skatīt ar Cooliris! Slīdrāde
confidence

Tekstīliju marķējums OEKO-TEX® Standard 100 ir Šveicē izveidota neatkarīga testēšanas un sertificēšanas sistēma tekstilizstrādājumiem, t.sk., mājas tekstilam (aizkari, gultas veļa, dvieļi utt.). Marķējumam ir augstas prasības attiecībā uz veselībai kaitīgajām ķimikālijām produktos. Turklāt tiek ņemts vērā tas, kam izstrādājums paredzēts, piemēram, spilveniem ir stingrākas prasības nekā aizkariem. Lai iegūtu marķējumu, izstrādājuma paraugus testē laboratorijā.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
missions

Marķējums Émissions dans l'air intérieur ir obligāts dažādu remontpreču, piemēram, grīdas segumu, sienu un griestu apdares materiālu marķējums Francijā. Tas parāda, kādas vielas un cik daudz izgaro no konkrētā izstrādājuma. A+ nozīmē - precei ir pavisam nelieli izgarojumi un mājas gaisam tā ir draudzīgāka, savukārt C brīdina par nopietnāku ķimikāliju devu. Latvijā atrodamas šādi marķētas tapetes, lamināts.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
EU ecolabel

Ekopuķīte ir oficiālais Eiropas Savienības ekomarķējums. Uz to var pretendēt atbilstošas krāsas, lakas, koka un tekstila grīdas segumi, kā arī koka mēbeles.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
gut
gut

Paklāju marķējums GUT. Uz šo marķējumu var pretendēt paklāji, kuros nav aizliegtās ķimikālijas un kuri gaisā neizdala kvantumu visādu kaitīgu vielu. Marķējumu piešķir Vācijā dibināta videi draudzīgu paklāju ražotāju asociācija GUT, kas apvieno vairākus desmitus Eiropas ražotāju. Tātad, ja meklē no ķimikālijām tīrāku paklāju, būs jāraugās pēc tiem, kas ražoti ES.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
logo-der-blaue-engel

Zilais eņģelis ir Vācijas ekomarķējums. Pašlaik tas aptver 125 produktu grupas, tajā skaitā, tapetes, kokskaidu plāksnes, siltināšanas materiālus, grīdas segumus, iekštelpu krāsas u.c. Latvijā veikalos redzēts ekomarķēts lamināts, piekaramie griesti, iekšdarbu krāsas, gruntskrāsas.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
M1englanti139x139

Celtniecības materiālu emisiju klasifikācija ir Somijas klasifikācija (M1, M2, M3), kas palīdzēs atrast celtniecības preces, no kurām gaisā nonāk mazāk kaitīgo vielu. Plānojot remontu, jālūko pēc M1 emisiju klases produktiem. Latvijā nopērkama šādi marķēta akmens vate, krāsas un lakas.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Nordic-Ecolabel

Ekomarķējumi Ziemeļvalstu gulbis, Zilais eņģelis, Ekopuķīte ir oficiāli ekomarķējumi, kas garantē gan izstrādājuma kvalitāti, gan mazāku ķimikāliju daudzumu tajos. Piemēram, no ekomarķētām iekštelpu krāsām būs vismaz uz pusi mazāk kaitīgo izgarojumu. Lai produkts iegūtu ekomarķējumu, tam jāatbilst daudziem kritērijiem, pierādot to ar laboratorijas pārbaužu rezultātiem un kvalitātes sertifikātiem.

Zaļais aplis ar putna siluetu ir Ziemeļvalstu gulbis. Šo ekomarķējumu izstrādājusi Ziemeļvalstu ministru padome, un tas ir viens no atpazīstamākajiem Eiropā. Ziemeļvalstu gulbis var būt uz krāsām, lakām, grīdas segumiem, mēbelēm, dažādiem celtniecības blokiem u.c.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -

Albuma informācija

 

Eko marķējumi

Lietotāja albumi: 50883 / 69852

Par lietotāju

 
  • Delfi Foto
  • Reģistrējies:22.07.2007
  • Albumu/Attēlu skaits:70555 / 1912941