Skatīt ar Cooliris! Slīdrāde
Grāmata "Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē"

Grāmatu apgāds „Neputns” augustā laida klajā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktora Dr. hist. Arņa Radiņa grāmatu „Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē”. Tas ir aizraujošs un bagātīgi ilustrēts stāsts par mūsu tautas saknēm vairāk nekā 400 lappušu apjomā.
Grāmata ir novitāte, jo ir pirmais šādā aspektā un hronoloģiskā griezumā veidots izdevums par arheoloģiju Latvijā. Astoņās nodaļās pievilcīgā formā un izteiksmē, plašai auditorijai saprotamā valodā parādīta Latvijas teritorijā savulaik dzīvojošo cilšu jeb maztautu – latgaļu, zemgaļu, sēļu, kuršu, lībiešu un vendu saplūšana vienā latviešu tautā, uzrādot gan to atšķirības, gan kopīgās raksturojošās iezīmes, kā arī un latviešu un to veidojošo kultūru vietu baltu vēstures kopkontekstā. Tāpat darbā atainota Latvijas teritorijas iedzīvotāju kultūru pārmantotība un pēctecība, izsekojot šim procesam līdz mūsdienām. Atsevišķa sadaļa veltīta Latvijas arheoloģijas pētniecības vēsturei, atsedzot zinātnes jaunākās atziņas un demonstrējot arheoloģiskā ...

Lasīt vēl...
Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Autors Arnis Radiņš un apgāda "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava

Grāmatas „Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē” atvēršanas svētkos. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Autogrāfs

Rundāles pils direktors Imants Lancmanis un Arnis Radiņš grāmatas „Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē” atvēršanas svētkos. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Satikšanās

Nacionāla un starptautiska līmeņa personības -Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce un Rundāles pils direktors Imants Lancmanis grāmatas "Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" atvēršanas svētkos. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Daži oficiāli vārdi

Kultūras ministrijas pārstāvis Muzeju un vizuālās mākslas nodaļas vadītājs Jānis Garjānis grāmatas "Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" atvēršanas svētkos 2012. gada 24. augustā. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Saistoša saruna

LNVM restauratore Sarmīte Gaismiņa (no kreisās) un Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis grāmatas "Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" atvēršanas svētkos. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Ziedi māksliniecei

Grāmatas „Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" māksliniece Zane Ernštreite izdevuma atvēršanas svētkos. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Bez pagātnes nav nākotnes

Grāmatas „Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" atvēršanas svētkos. Izdevums, kas jārāda bērniem un bērnubērniem. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Trīs grandi priecīgā brīdī

Grāmatas „Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" autors, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Dr. hist. Arnis Radiņš (no kreisās), Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Rundāles pils direktors, mākslas zinātnieks Imants Lancmanis izdevuma atvēršanas svētkos 2012. gada 24. augustā.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -
Mākslas zinātniece Laima Slava

Grāmatas „Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" izdevēja - apgāda "Neputns" galvenā redaktore mākslas zinātniece Laima Slava izdevuma atvēršanas svētkos 2012. gada 24. augustā. Fotogrāfs Roberts Kaniņš, LNVM.

Komentāru skaits: 0 - Vērtējums: -

Albuma informācija

 

Arņa Radiņa grāmatas "Arheoloģisks ceļvedis latviešu un Latvijas vēsturē" atvēršanas svētkos

Lietotāja albumi: 4 / 22

Par lietotāju

 
  • ID66
  • Reģistrējies:17.06.2009
  • Albumu/Attēlu skaits:22 / 268